Η Endeavor επιλέγει και στηρίζει ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, ικανές να μετασχηματίσουν τις τοπικές οικονομίες.

ΠΟΙΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ

Υποστηρίζουμε κορυφαίους επιχειρηματίες που ηγούνται κερδοφόρων επιχειρήσεων, δημιουργούν πολλές νέες θέσεις εργασίας και εμπνέουν πολλούς άλλους λειτουργώντας ως πρότυπο. Οι επιχειρηματίες της Endeavor παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην προώθηση και διατήρηση της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης σε ολόκληρο τον κόσμο.
Δισεκατομμύρια Έσοδα
               
Δισεκατομμύρια Αντληθέν Κεφάλαιο
Εκατομμύρια Θέσεις Εργασίας
Επιχειρηματίες

ΠΩΣ
ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ

Μέσα από μια πολυεπίπεδη διαδικασία επιλογής, στην οποία συμμετέχουν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Endeavor και εξαιρετικά επιτυχημένα στελέχη διεθνούς κύρους, χιλιάδες υποψήφιοι επιχειρηματίες καλούνται να αποδείξουν ότι η εταιρεία τους έχει τη δυναμική να επιτύχει θεαματική ανάπτυξη, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να φέρει πλούτο στην τοπική κοινωνία.

ΤΙ
ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ

Το μοντέλο της Endeavor περιλαμβάνει την ΕΡΕΥΝΑ , την ΕΠΙΛΟΓΗ  και την ΑΝΑΠΤΥΞΗ των πολλά υποσχόμενων επιχειρηματιών, τη ΔΙΑΔΟΣΗ της επιτυχίας και τη ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ του αποτυπώματός τους στην οικονομία και την κοινωνία, ώστε να συμβάλλουν στον βιώσιμο οικονομικό και κοινωνικό μετασχηματισμό των εγχώριων αγορών αλλά και πέρα από αυτές.

Οι υποψήφιοι επιχειρηματίες της Endeavor δραστηριοποιούνται σε πολλούς κλάδους: στο εταιρικό λογισμικό και τις υπηρεσίες, στις fintech, στα τρόφιμα και στα ποτά, στην εκπαίδευση, στην υγειονομική περίθαλψη, στη γεωργία, στο λιανικό εμπόριο, στην καταναλωτική τεχνολογία, καθώς και στις έξυπνες πόλεις.

Αναζητούμε επιχειρηματίες που ηγούνται καινοτόμων εταιρειών, οι οποίες επικεντρώνονται στην επίλυση ουσιαστικών προβλημάτων σε μεγάλη κλίμακα. Η Endeavor παρέχει μια αξιοκρατική πλατφόρμα που είναι προσβάσιμη σε όλους τους φιλόδοξους επιχειρηματίες που δημιουργούν πολλά υποσχόμενες εταιρείες.

Κάποιους ιδρυτές τους συναντάμε στα πρώτα τους βήματα και τους εντάσσουμε σε τοπικά προγράμματα αναβάθμισης για να ενταχθούν στις διαδικασίες έρευνας και επιλογής μας. Άλλους τους συναντάμε αφού έχουν συγκεντρώσει κεφάλαια, ενώ άλλοι έχουν ήδη γίνει «unicorns» (εταιρείες τεχνολογίας αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ), αλλά έχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης.

Τα ακόλουθα ερωτήματα καθοδηγούν την αξιολόγηση των υποψήφιων επιχειρηματιών της Endeavor:

1) Μπορούν αυτοί οι επιχειρηματίες να αναπτύξουν τις εταιρείες τους τουλάχιστον 10 φορές πάνω από το σημείο που βρίσκονται σήμερα (ή και περισσότερο από 10 φορές εάν η επιχείρησή τους έχει ετήσια έσοδα κάτω από 5 εκατομμύρια δολάρια);

2) Διαθέτουν τη νοοτροπία ανάπτυξης και τις αξίες που διέπουν το παγκόσμιο δίκτυο της Endeavor;

3) Θα πολλαπλασιάσουν οι επιχειρηματίες τον αντίκτυπό τους μαθαίνοντας να λειτουργούν ως ηγέτες και πρότυπα, και θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα μας για να προωθήσουν την επιτυχία τους και να συμβάλλουν στην κοινωνική ευημερία;

Η διαδικασία επιλογής μας ξεκινά σε κάθε τοπική αγορά και κορυφώνεται στα παγκοσμίου φήμης Διεθνή Πάνελ Επιλογής (ISPs). Πρόκειται για δυναμικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται όλο το χρόνο σε διαφορετικές πόλεις σε όλο τον κόσμο και η συμμετοχή εξασφαλίζεται μόνο με πρόσκληση.

Για να εκπληρώνει ένας επιχειρηματίες τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε ένα Διεθνές Πάνελ Επιλογής θα πρέπει να αποδείξει ότι η εταιρεία του έχει φτάσει σε ένα σημείο καμπής και διαθέτει σαφή δυναμική για να αναπτύξει την επιρροή της σε περιφερειακή ή παγκόσμια κλίμακα. Ιστορικά, λιγότερο από το 5% των υποψηφίων που εισέρχονται στην αρχική διαδικασία επιλογής φτάνουν σε ένα Διεθνές Πάνελ Επιλογής.

Σε κάθε Διεθνές Πάνελ Επιλογής, μόνο οι τελικοί υποψήφιοι που λαμβάνουν ομόφωνη έγκριση από τους ειδικούς που συμμετέχουν στο πάνελ γίνονται Endeavor Entrepreneurs. Η σφραγίδα έγκρισης της Endeavor έχει ειδικό βάρος αναγνωρισμένο από επενδυτές, συνεταίρους και άλλους ηγέτες του κλάδου.

 

Οι συμβουλευτικές επιτροπές της Endeavor που αποτελούνται από ειδικούς παρέχουν καθοδήγηση στους επιχειρηματίες σε θέματα στρατηγικής και υλοποίησης.

Η Endeavor Executive Education προσφέρει στους Endeavor Entrepreneurs και τους ανώτερους managers μοναδικά σχεδιασμένα προγράμματα που δίνουν έμφαση στην ηγεσία, στην καινοτομία και στις τεχνικές για την ανάπτυξη εταιρειών σε κορυφαίες επιχειρηματικές σχολές του κόσμου, όπως είναι το Χάρβαρντ, το Στάνφορντ και το Insead.

Το Endeavor Investor Network, το δίκτυο Επενδυτών της Endeavor, διευκολύνει την πρόσβαση των επιχειρηματιών μας στο κεφάλαιο μέσω της διεξαγωγής εκδηλώσεων σε διαφορετικές πόλεις, speed dating γνωριμίας και συνεργασίας, καθώς και μέσω στοχευμένων συναντήσεων με τους καλύτερους επενδυτές.

Το Endeavor Market Access ανοίγει τις πόρτες σε νέες εμπορικές ευκαιρίες και παγκόσμια επέκταση μέσα από το δίκτυο διασύνδεσης, με την πραγματοποίηση κατατοπιστικών επισκέψεων σε ξένες χώρες και στοχευμένες περιηγήσεις σε κάθε κλάδο.

Το Endeavor OPEN είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα που συγκεντρώνει όλο το δίκτυο της Endeavor – τους ανθρώπους, τους πόρους, τις εκδηλώσεις- στην άκρη των δαχτύλων σας.

Το Endeavor Outliers είναι ένα φιλικό, peer-to-peer πρόγραμμα που περιλαμβάνει επιλεγμένους Endeavor Entrepreneurs κάθε χρόνο, οι οποίοι ηγούνται των ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών στο ενεργό χαρτοφυλάκιό μας, καθώς και τους alumni των πιο επιτυχημένων εταιρειών που έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα της Endeavor.

Το Endeavor Verticals ενοποιεί το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο των Endeavor Entrepreneurs σε συγκεκριμένες τομεακές κοινότητες και τους συνδέει με τη δημιουργία ενός προσεκτικά καταρτισμένου δικτύου από ομότιμους επιχειρηματίες, επενδυτές και μέντορες.

Το Endeavor Catalyst, είναι ένα καινοτόμο μέσο συγχρηματοδότησης που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τους Endeavor Entrepreneurs με τους κύκλους χρηματοδότησής τους και να συμβάλλει στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της Endeavor. Το Endeavor Catalyst επενδύει μαζί με καταρτισμένους θεσμικούς επενδυτές, το αμοιβαίο κεφάλαιο που ρυθμίζεται από συγκεκριμένους κανόνες, στους Endeavor Entrepreneurs. Το αμοιβαίο κεφάλαιό μας επενδύει έως και 10% (ή έως 2 εκατομμύρια) κάθε κύκλου χρηματοδότησης άνω των 5 εκατομμυρίων. Από τον Ιούνιο του 2019, το Endeavor Catalyst έχει συν-επενδύσει σε περισσότερες από 115 εταιρείες σε 25 αγορές, έχοντας πετύχει έξι πλήρεις εξόδους και τέσσερις «unicorns» στο ενεργό χαρτοφυλάκιό της.

Τα Endeavor Experiences μεταφέρουν τις επιτυχίες και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι Endeavor Entrepreneurs σε μεγαλύτερη κλίμακα, ώστε οι ηγέτες των χωρών και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να αντιληφθούν τι είναι απαραίτητο να γίνει προκειμένου να κρατήσουν τα καλύτερα ταλέντα και να προετοιμάσουν την τεχνολογική εξέλιξη των οικονομιών τους.

Το Endeavor Insight είναι ο ερευνητικός βραχίονας της Endeavor που εκδίδει έρευνες και αναλύσεις με σκοπό να δημιουργεί γνώση γύρω από τα scale-ups.

Στα Endeavor Scale-up Events κορυφαίοι επιχειρηματίες, μοιράζονται μαθήματα και τις βέλτιστες πρακτικές με στόχο να εμπνεύσουν και να βοηθήσουν τους νέους επιχειρηματίες να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους και να γίνουν τα επόμενα success stories.

Tα προγράμματα Endeavor Founder-to-Founder εκπαιδεύουν τους Endeavor Entrepreneurs για να εξελιχθούν σε επιτυχημένους angel investors και επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων, προωθώντας την ανάπτυξη με την καθοδήγηση των επιχειρηματιών.

Οι πλατφόρμες Endeavor Pay-it-forward δίνουν την ευκαιρία στους επιχειρηματίες μας να γίνουν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Endeavor, να λειτουργήσουν ως πανελίστες ή ως επενδυτές του Endeavor Catalyst, καθώς και να ασχοληθούν με φιλανθρωπίες στις εγχώριες αγορές τους.

Το Endeavor Catalyst  χρησιμοποιεί ένα καινοτόμο μοντέλο καταμερισμού των κερδών 50/50, το οποίο έχουν ξεκινήσει να υιοθετούν και άλλα ιδρύματα που είναι προσηλωμένα στο όραμά τους. Μέσω του ταμείου μας, οι επενδυτές αποκτούν πρόσβαση σε μια παγκόσμιας κλίμακας δεξαμενή εταιρειών διαφόρων δραστηριοτήτων, ενώ συμμετέχουν στον καταμερισμό των κερδών με την Endeavor. Οι επιστροφές από το Endeavor Catalyst, σε συνδυασμό με άλλα έσοδα από την αγορά, θα επιτρέψουν στην Endeavor να εξασφαλίσει την αυτο-βιωσιμότητά της το 2030.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΑΣ

Νίκος Μωραϊτάκης

Workable

Πάνος Παλαιολόγος

HotelBrain

Αλέξης Πανταζής

Hellas Direct

Ανδρέας Ραπτόπουλος

Matternet

Μάριος Σταυρόπουλος

Softomotive

Γιάννης Τσιώρης

InstaShop

Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου

Blueground

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το δίκτυο επιχειρηματιών της Endeavor μετασχηματίζει οικονομίες, πυροδοτεί τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και εμπνέει τις μελλοντικές γενιές επιχειρηματιών.
Επιχειρηματίες στην Ελλάδα
Επιχειρήσεις στην Ελλάδα
Κλάδοι
Copy link
Powered by Social Snap