Έρευνες

Endeavor Greece Impact Report

IMPACT REPORT | JUNE 2021

Η έκθεση που έχετε στα χέρια σας είναι μια περίληψη των συζητήσεων και ιδεών του δικτύου της Endeavor που πραγματοποιήθηκαν το 2020. Κατά τη διάρκεια ενός έτους, η Endeavor διορ- γανώνει δεκάδες meetups, συζητήσεις, συνεντεύξεις και advisory sessions που στόχο έχουν να παρέχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υποστήριξη στους επιχειρηματίες του δικτύου μας. Σε αυτές τις συζητήσεις συμμετέχει ένα δίκτυο από εκατοντάδες κορυφαίους παράγοντες και πρω- ταγωνιστές των αγορών, τους οποίους έχουμε εντάξει στην Endeavor ως μέλη του οργανισμού, μέντορες, και συνεργάτες/υποστηρικτές, ακριβώς γιατί έχουν την ικανότητα και διάθεση να φα- νούν ιδιαίτερα χρήσιμοι στους ‘Ελληνες επιχειρηματίες.

Read the report

GLOBAL IMPACT REPORT 2020

ΕΡΕΥΝΑ | ΦΕΒΡΟΥΆΡΙΟΣ 2021
Μέσα στο 2020, οι επιχειρηματίες της Endeavor κατάφεραν να συνεισφέρουν στην πανδημία ,προτείνοντας νέες λύσεις, να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας στις εταιρείες τους, να δημιουργήσουν νέα προϊόντα που θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν τη ζωή μας για τα επόμενα χρόνια, αλλά και συνέχισαν να αναπτύσσονται, παρά τις αντιξοότητες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΕΡΕΥΝΑ | ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020
Η παρούσα έρευνα του Endeavor Insight παρουσιάζει μία νέα προσέγγιση στην ανάπτυξη της τοπικής παραγωγικότητας και στην αποτροπή της ύφεσης των πόλεων. Τα ευρήματα δείχνουν πώς οι πόλεις στις οποίες δημιουργούνται επιχειρήσεις Μεγάλες, Επιχειρηματικές, Υπερ-παραγωγικές και με Τεχνολογικές δυνατότητες, όχι μόνο παρουσιάζουν μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη, αλλά έχουν πιο γερά οικονομικά θεμέλια και είναι περισσότερο προστατευμένες από κινδύνους. Η έρευνα προσφέρει πρακτικά βήματα που μπορούν να ακολουθηθούν από ηγέτες και άτομα σε θέσεις ισχύος για να στηρίξουν την επιχειρηματική ανάπτυξη στον τόπο τους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Μέλλον του Αγροδιατροφικού Τομέα στη Μετά COVID-19 Εποχή

WEBINAR REPORT | ΙΟΥΝΙΟΣ 2020

Η παρούσα έκθεση παρουσιάζει τις κύριες απόψεις που διατυπώθηκαν στο Webinar ‘Το Μέλλον του Αγροδιατροφικού Τομέα στην Μετά COVID-19 Εποχή’. Στη συζήτηση, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, συμμετείχαν οι Άλκης Αλεξάνδρου (Τράπεζα Πειραιώς), Σωτήρης Μπαντάς (Centaur Analytics), Κωνσταντίνος Μπαγινέτας (Γεν.Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής), Δημήτρης Ευαγγελόπουλος (Augmenta) και Στυλιανός Θεοδουλίδης (Venus Growers). Τη συζήτηση συντόνισε η Μαριάννα Σκυλακάκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΙΙ

ΕΡΕΥΝΑ | IΟΥΝΙΟΣ 2020

Η παρούσα έρευνα αποτυπώνει την επίδραση της κρίσης του Κορονοϊού στην ανάπτυξη, το στρατηγικό σχεδιασμό και τις λειτουργίες των εταιρειών κατά το διάστημα 15 Μαρτίου – 15 Μαΐου, καθώς και το βαθμό αισιοδοξίας τόσο για τον κλάδο όσο και για την οικονομία συνολικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

RETHINK: LEADERSHIP IN TURBULENT TIMES

WEBINAR REPORT | MAIOΣ 2020

Η παρούσα έκθεση παρουσιάζει τις κύριες σκέψεις και απόψεις που διατυπώθηκαν στο Webinar της Endeavor: «Επανεκκίνηση: Ηγεσία σε Ταραχώδεις Εποχές», στο οποίο συμμετείχαν ο Ευτύχιος Βασιλάκης (Aegean Airlines & Μέλος Δ.Σ. Endeavor Greece), ο Βλάσσης Γεωργάτος (Γρηγόρης) και Βασίλης Φουρλής (Fourlis). Τη συζήτηση συντόνισε ο Παύλος Τσίμας (δημοσιογράφος).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

IMPACT REPORT 2019

ΕΡΕΥΝΑ | ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020

Η ετήσια έκθεση επιρροής της Endeavor Greece για το 2019 αποτυπώνει την τεράστια ανάπτυξη που σημείωσε τόσο ο οργανισμός όσο και οι εταιρείες που είναι ενταγμένες στο δίκτυό του κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς που η ελληνική οικονομία επιστρέφει σε τροχιά ανάπτυξης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

RETHINK: RAISING CAPITAL IN THE MIDST OF A GLOBAL CRISIS

WEBINAR REPORT | ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020

Αυτή η έκθεση παρουσιάζει τις κύριες σκέψεις και απόψεις που προέκυψαν από το Webinar της Endeavor «Επανεκκίνηση: Αντλώντας Κεφάλαιο στη Διάρκεια μιας Παγκόσμιας Κρίσης», στο οποίο συμμετείχαν οι Νίκος Μπονάτσος (General Catalyst), Νίκος Καλλιαγκόπουλος (Prime Ventures), Γιάννης Τσακίρης (Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων), Απόστολος Αποστολάκης (Venture Friends), Πάνος Παπαδόπουλος, (Marathon VC) και Μάρκος Βερέμης (Δ.Σ. Endeavor Greece & Upstream).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

RETHINK: STRATEGY AND PLANNING AMID COVID-19

WEBINAR REPORT | ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020

Η παρούσα έκθεση περιλαμβάνει τις κύριες σκέψεις και απόψεις που διατυπώθηκαν στο Webinar της Endeavor ‘Επανεκκίνηση: Στρατηγική & Σχεδιασμός εν μέσω COVID-19’, στο οποίο συμμετείχαν η Κωστάντζα Σμπώκου Κωνσταντακοπούλου (Πρόεδρος Δ.Σ. Endeavor Greece), ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος (Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης), ο Φιλ Αγγελίδης (πρώην ταμίας της Πολιτείας της Καλιφόρνιας και διακεκριμένος οικονομολόγος) και ο Στέλιος Παπαδόπουλος (Biogen). Τη συζήτηση συντόνισε ο Ανδρέας Σταυρόπουλος (Threshold Ventures).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

KΡΥΠΤΟΔΙΚΤΥΑ

WEBINAR REPORT | ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

Αυτή η έκθεση παρουσιάζει τις σκέψεις και απόψεις που προέκυψαν από την εκδήλωση της Endeavor για τα Κρυπτοδίκτυα, που στοχεύει να πυροδοτήσει μια ευρύτερη συζήτηση για τη δύναμη των κρυπτοδικτύων και των πλεονεκτημάτων τους για τους Έλληνες επιχειρηματίες στους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

ΕΡΕΥΝΑ | ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

Για πρώτη φορά το Endeavor Insight διεξήγαγε έρευνα καταναλωτικού αισθήματος, με στόχο να αποτυπώσει τις τάσεις και τις αλλαγές στη συμπεριφορά, στους φόβους και τις προσδοκίες των Ελλήνων καταναλωτών. Η έρευνα βασίστηκε σε δείγμα 500 ανθρώπων και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Pollfish, μιας εταιρείας που ανήκει στο δίκτυο της Endeavor.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ I

ΕΡΕΥΝΑ | ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

Η έρευνα έχει ως στόχο να απαντήσει σε μια σειρά από σημαντικά ερωτήματα που προέκυψαν από την πανδημία της ασθένειας COVID-19. Για παράδειγμα, «έχουν στραφεί οι καταναλωτές στις διαδικτυακές αγορές ή προτιμούν να περιμένουν στις ουρές;», «Ήταν αυτή η συγκυρία μια ευκαιρία για να εξοικειωθούν οι καταναλωτές με διαφορετικές τεχνολογίες; Θα υπερισχύσουν αυτές οι νέες συνήθειες μόλις η ζωή επιστρέψει στον κανονικό της ρυθμό;»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

GLOBAL IMPACT REPORT 2019

ΕΡΕΥΝΑ | ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Το παγκόσμιο Impact Report 2018-2019 αποτυπώνει το έργο που έχει επιτελέσει η Endeavor στα 22 χρόνια της παρουσίας της. Παράλληλα, υπενθυμίζει το θεμελιώδες πιστεύω της Endeavor: ότι οι επιχειρηματίες που αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους θέτουν τα θεμέλια για μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Η ΕΚΘΕΣΗ

5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΕΥΝΑ | ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017

Το 2017 η Endeavor γιόρτασε πέντε χρόνια ενεργής υποστήριξης των πολλά υποσχόμενων επιχειρηματιών στην Ελλάδα. Από το 2012, η Endeavor Greece έχει υποστηρίξει 44 εταιρείες, οι οποίες έχουν δημιουργήσει 29.106 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, πετυχαίνουν τζίρο 406 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και έχουν προσελκύσει επενδύσεις ύψους 116 εκατομμυρίων ευρώ.

INFOGRAPHIC

ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΕΡΕΥΝΑ | ΙΟΥΝΙΟΣ 2017

Νέα έκθεση της Endeavor Greece, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΥ Greece με θέμα την ασυμβατότητα ανάμεσα στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας, τις ανάγκες της αγοράς και το εκπαιδευτικό σύστημα. Οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων είναι σε μεγάλο βαθμό ακατάλληλοι για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς, ενώ οι ελληνικές εταιρείες δεν προσφέρουν ποιοτικές θέσεις εργασίας και δεν ακολουθούν τις παγκόσμιες τάσεις στην αγορά εργασίας.

INFOGRAPHIC

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

ΕΡΕΥΝΑ | ΦΕΒΡΟΥΡΙΟΣ 2017

Η Endeavor Greece συντάσσει μια έκθεση για τη σύσταση νέων εταιρειών βασισμένη σε δεδομένα του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.). Για το 2016 η Endeavor αναφέρει μείωση κατά 50% στον αριθμό των νέων εταιρειών σε σύγκριση με το 2008.

INFOGRAPHIC

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ENDEAVOR ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΕΥΝΑ | ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016

Η Endeavor Greece συμπληρώνει τέσσερα χρόνια στοχευμένων δράσεων με στόχο την υποστήριξη ταχέως αναπτυσσόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και παρουσιάζει την εντυπωσιακή πρόοδο των επιχειρήσεων που εντάχθηκαν στο δίκτυό της.

INFOGRAPHIC

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΤΟ ΥΠ' ΑΡΙΘΜΟ 1 ΕΞΑΓΩΜΕΝΟ "ΠΡΟΪΟΝ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΡΕΥΝΑ | ΙΟΥΛΙΟΣ 2016

Με έκθεσή της η Endeavor Greece επισημαίνει την προστιθέμενη αξία και τα φορολογικά έσοδα που δημιουργούνται στις χώρες υποδοχής από τους Έλληνες που μετακόμισαν στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της κρίσης (2008-2016).

INFOGRAPHIC

Η ΦΥΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΕΡΕΥΝΑ | ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016

Η Endeavor Greece διεξήγαγε έρευνα σε ελληνικές εταιρείες για να εκτιμήσει κατά πόσο σχεδιάζουν να μεταφέρουν την έδρα ή τη λειτουργία τους στο εξωτερικό. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 300 εταιρειών από διάφορους κλάδους και διαφορετικού μεγέθους, από τις 23 έως τις 31 Μαρτίου 2016.

INFOGRAPHIC

IMPACT REPORT 2015-2016

ΕΡΕΥΝΑ | ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016

Από το 2012 η Endeavor Greece έχει υποστηρίξει 16 εταιρείες, οι οποίες έχουν δημιουργήσει 6.400 νέες θέσεις εργασίας, έχουν πετύχει 163 εκατομμύρια ευρώ έσοδα ετησίως και έχουν προσελκύσει επενδύσεις ύψους 40 εκατομμύρια ευρώ.

INFOGRAPHIC

Η ΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΕΡΕΥΝΑ | ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Μέσα από το φάσμα της υψηλής ανεργίας, στα ελληνικά πανεπιστήμια εδραιώνεται μια αυξανόμενη τάση στήριξης της επιχειρηματικότητας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε από την Endeavor Greece, την ΕΥ Greece, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, οι φοιτητές ανατρέπουν τις προϋπάρχουσες αντιλήψεις για την επιχειρηματικότητα και για την υποστήριξη που οι ίδιοι προσδοκούν από την κοινωνία.

INFOGRAPHIC

GR REALITY: ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ CAPITAL CONTROL

ΕΡΕΥΝΑ | ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015

Με έκθεσή της, η Endeavor Greece, ο παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει τις επιχειρήσεις που αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους, παρουσιάζει τη νέα πραγματικότητα με την οποία έρχονται αντιμέτωπες οι ελληνικές επιχειρήσεις με την πρόσφατη επιβολή των capital controls. Η έρευνα βασίστηκε σε ένα δείγμα 300 επιχειρήσεων και πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 17 Ιουλίου 2015.

INFOGRAPHIC

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΕΥΝΑ | ΙΟΥΛΙΟΣ 2015

Η παρούσα έκθεση παρουσιάζει την ανάγκη για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους και υπογραμμίζει τους τρόπους αντιμετώπισης της ανεργίας στην Ελλάδα. Βασίζεται σε αναλύσεις των δημογραφικών στοιχείων της απασχόλησης από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), σε στατιστικά στοιχεία ανεργίας από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και στα πορίσματα δύο ερευνών αγοράς. που διεξάχθηκαν από την QED και την Endeavor Greece, αντίστοιχα. Αποκλειστικός χορηγός της έρευνας ήταν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

INFOGRAPHIC

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ENDEAVOR ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΕΥΝΑ | ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014

Η Endeavor Greece συμπληρώνει δύο χρόνια στοχευμένων δράσεων υποστήριξης σε ταχέως αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιδεικνύει την εντυπωσιακή πρόοδο των εταιρειών που εντάχθηκαν στο δίκτυό της.

INFOGRAPHIC

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ STARTUP ΣΚΗΝΗ ΜΕ ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ

ΕΡΕΥΝΑ | ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

Η Endeavor Greece παρουσιάζει ενδιαφέροντες αριθμούς και αποτελέσματα σχετικά με τις νεοφυείς startup στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της αυξημένης δραστηριότητας των προηγούμενων ετών και της έντονης συζήτησης για το θέμα.

INFOGRAPHIC

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΕΥΝΑ | ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013

Η έκθεση με θέμα ‘Επιχειρηματικότητα και τις Προοπτικές Επένδυσης στην Ελλάδα’ δημοσιεύτηκε με αφορμή την πρώτη επέτειο από την ίδρυση της Endeavor Greece. Αντλώντας στοιχεία από έρευνες και συνεντεύξεις από μέλη του δικτύου, προσδιορίζει το βαθμό στον οποίο άλλαξε το αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας από τότε που άρχισε η κρίση. Επίσης, περιγράφει το προφίλ των επιχειρηματιών που αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους και αναδεικνύει το τρέχον επιχειρηματικό τοπίο.

INFOGRAPHIC
Copy link
Powered by Social Snap