Η
ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Endeavor ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1997 και έχει εδραιώσει την παρουσία της σε 40 σχεδόν αγορές της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας, της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 έως και τις αρχές του 2000, όταν η επιχειρηματικότητα αντιμετώπιζε σχεδόν ανυπέρβλητα εμπόδια στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις –όπως ήταν κυρίως η Silicon Valley–  η Endeavor υποστήριξε την παγκόσμια επιχειρηματική δραστηριότητα παρέχοντας καθοδήγηση σε καινοτόμους επιχειρηματίες που είχαν την έδρα τους σε αναπτυσσόμενες αγορές. 

Η Endeavor, στην εικοσάχρονη και πλέον πορεία της, έχει εξελιχθεί και αναγνωρίζει τις νέες πραγματικότητες και τις νέες ευκαιρίες.

Πρώτον, καθώς οι εγχώριες αγορές ωριμάζουν, η  Endeavor καθοδηγεί επιχειρηματίες που μετασχηματίζουν τις τοπικές κοινωνίες και βρίσκονται ήδη στο δρόμο της επιτυχίας, δηλαδή τους επιχειρηματίες που ηγούνται ταχέως αναπτυσσόμενων εταιρειών.

Δεύτερον, στις χώρες που δραστηριοποιείται, η Endeavor παρέχει πρόσβαση σε παγκόσμιο κεφάλαιο, σε δίκτυα και σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές.

Τρίτον, το 2012 δημιουργήσαμε το Endeavor Catalyst, ένα μέσο συγχρηματοδότησης που παρέχει ίδια κεφάλαια κατά την πρώιμη φάση αλλά και στο στάδιο ανάπτυξης σε καταξιωμένους Endeavor Entrepreneurs. Το Endeavor Catalyst μας επιτρέπει να υποστηρίζουμε οικονομικά τους επιχειρηματίες μας, ενώ παράλληλα αποδίδει ανταγωνιστικές απολαβές στους επενδυτές μας και ενισχύει το μη κερδοσκοπικό μοντέλο της Endeavor, συμβάλλοντας στη βιώσιμη αυτάρκεια της που είναι σύμφυτη με την αποστολή της.

Το 2012, η Μαρέβα Γκραμπόβσκι ίδρυσε την Endeavor Greece, το πρώτο γραφείο του οργανισμού στην Ευρώπη.

Copy link
Powered by Social Snap