Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Εταιρικού Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης και Chief Science Officer at Mars

Μαρία
Βελισσαρίου

Η δρ. Μαρία Βελισσαρίου είναι Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Εταιρικού Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης και Chief Science Officer at Mars. Επιβλέπει τις στρατηγικές που έχουν σχέση με την επιστήμη, την τεχνολογία και την πολιτική, υποστηρίζει την επιστήμη των τροφίμων και συνεργάζεται με φορείς από τη βιομηχανία, την πανεπιστημιακή κοινότητα, την κυβέρνηση και μη κυβερνητικές οργανώσεις για να προωθήσει το σύστημα διαχείρισης τροφίμων.

Πριν τη συνεργασία της με το Ινστιτούτο Τεχνολόγων Τροφίμων, η κα Βελισσαρίου ήδη διέθετε 25ετή θητεία σε διάφορες θέσεις που αφορούσαν την έρευνα και την ανάπτυξη, την παραγωγή και την προμήθεια σε πολυεθνικές εταιρείες, όπως οι PepsiCo, Kraft Foods και Dow Corning στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Έχει εργαστεί σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων και σε διαφορετικές θέσεις, ενώ η πιο πρόσφατη περιλαμβάνει τη θέση της Αντιπροέδρου στο τμήμα της παγκόσμιας Έρευνας και Ανάπτυξης για τη διατροφή στην PepsiCo.

Η κα Βελισσαρίου υποστηρίζει το πρόγραμμα εκπαίδευσης STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Επιστήμες Μηχανικών και Μαθηματικά) και την πολυμορφία και είναι μέλος του Chicago Council για την Επιστήμη και την Τεχνολογία (C2ST). Όσο εργαζόταν στην PepsiCo, ήταν ιδρυτικό μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου STEM Executive Council, Πρόεδρος των Million Women Mentors (MWM) στην PepsiCo και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Επιτροπής των MWM στην STEMconnector.

Έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην επιστήμη των Βιοχημικών Μηχανικών από το Πανεπιστήμιο του Birmingham (Μεγάλη Βρετανία), έχει μεταπτυχιακό τίτλο (B.Eng.) από το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, και σπούδασε Ηγεσία Στελεχών στο Cornell. Έχει παρουσιάσει εργασίες της σε πολλά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα της σε ιστοσελίδες και περιοδικά, όπως τα WSJ, Axios, και Food Manufacturing.

Copy link
Powered by Social Snap