Πρώην Πρόεδρος, Specialty Food Association

Φιλ
Καφαράκης

Ο Φιλ Καφαράκης είναι ο πρώην πρόεδρος του Specialty Food Association (SFA), ενός μη κερδοσκοπικού εμπορικού φορέα που αντιπροσωπεύει περισσότερους από 3.800 μικρούς επιχειρηματίες επεξεργασίας τροφίμων, εισαγωγείς, αγοραστές, διανομείς και άλλους επιχειρηματίες που εισάγουν καινοτομίες στον τομέα των τροφίμων. Ο SFA, που ιδρύθηκε το 1952, διοργανώνει τη Θερινή και τη Χειμερινή Διεθνή Έκθεση Τροφίμων της Ν. Υόρκης (Winter and Summer Fancy Food Shows), τα βραβεία sofi™ Awards για να επιβραβεύσει την αριστεία σε προϊόντα delicatessen, ενώ εκδίδει και το βραβευμένο περιοδικό Specialty Food Magazine. Οι έρευνές του δημοσιεύονται στην ετήσια έκθεση State of the Specialty Food Industry Report. Ο κος Καφαράκης είναι κορυφαίος υποστηρικτής και εκπρόσωπος του τομέα Specialty Foods, ενός τομέα με έσοδα που ανέρχονται στα 140 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ, και αποτελεί έναν από τους πιο γοργά αναπτυσσόμενους κλάδους τροφίμων σε όλο τον κόσμο. Στις ΗΠΑ είναι αναγνωρισμένος εκπρόσωπος του συγκεκριμένου τομέα παραγωγής και συχνά οι δηλώσεις του είναι σημείο αναφοράς για τα μέσα ενημέρωσης. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε ιστοσελίδες και περιοδικά Progressive Grocer, FoodDive, Ivey Business Journal, και SmartBrief, ανάμεσα σε πολλά άλλα. Ο κος Καφαράκης είναι συχνός ομιλητής σε εκδηλώσεις που έχουν ως θέμα το μέλλον της αγοράς τροφίμων στις ΗΠΑ, την ανατρεπτική καινοτομία, την αποτελεσματική επιχειρηματικότητα. Πριν διοριστεί Πρόεδρος της SFA, ο κος Καφαράκης είχε υπηρετήσει ως Chief Innovation & Member Advancement Officer στην National Restaurant Association (NRA), την κορυφαία ένωση επιχειρηματιών στον κλάδο των εστιατορίων. Υπό την ηγεσία του κου Καφαράκη, η ένωση επιχειρηματιών εστιατορίων (NRA) δημιούργησε μια ασφάλιση έναντι συναλλαγματικών κινδύνων για να βοηθήσει τα μέλη της ένωσης με το νόμο περί Προσιτής Υγειονομικής Περίθαλψης (ACA legislation), απέκτησε το Εθνικό Μητρώο Επαγγελματιών Ασφάλειας Τροφίμων, και βελτίωσε την έκθεση που διοργανώνει η ένωση δημιουργώντας την υπογραφή της ηγεσίας και το Incubator Alley. Καθώς διαθέτει περισσότερα από 35 χρόνια πείρας σε ηγετικές θέσεις επιπέδου C-Suite στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και ποτών, ο κος Καφαράκης διεύθυνε την επιχείρηση McCormick & Co., όπου δημιούργησε την McCormick για σεφ, την Cargill, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Brand Management Solutions, LLC, την Jones Dairy Farm και την Kraft. Είναι μέλος της Επιτροπής Key Industry Association Committee της Αμερικανικής Ένωσης Στελεχών Διοίκησης Φορέων (ASAE) και έχει υπηρετήσει και στο διοικητικό συμβούλιο της Meals on Wheels.

Copy link
Powered by Social Snap