Faces of Impact | Softomotive

Τελευταία Νέα | Softomotive

Η Softomotive αγοράστηκε από τη Microsoft, γεγονός που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη έξοδο ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας εδώ και χρόνια. Αυτή η κορυφαία εξαγορά θα αποφέρει πολλά οφέλη στην ελληνική οικονομία και στην ανάπτυξη των εταιρειών τεχνολογίας στη χώρα μας.

Η Softomotive, μέλος του δικτύου της Endeavor και μια από τις πιο σημαντικές ιστορίες επιτυχίας στη χώρα μας, θεωρείται μία από τις πρώτες εταιρείες που εισήλθαν στην αγορά της Ρομποτικής Αυτοματοποίησης Διεργασιών (RPA).

Συνέντευξη | Αργύρης Καμίνης & Μάριος Σταυρόπουλος, Συνιδρυτές της Softomotive

Πείτε μας τι κάνει την εταιρεία σας μοναδική.

Η Softomotive είναι μια εταιρεία λογισμικού που ειδικεύεται σε αυτό που αποκαλούμε Ρομποτική Αυτοματοποίηση Διεργασιών (ΡΑΔ). Παράγουμε λογισμικό που δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες και οργανισμούς να αυτοματοποιήσουν επαναλαμβανόμενες και μονότονες εργασίες, οι οποίες εκτελούνταν ως τώρα από ανθρώπους. Επομένως επιτρέπει στους εργαζόμενους να δίνουν έμφαση σε πιο σημαντικές όψεις της εργασίας τους και έτσι έχουν πολύ περισσότερα να προσφέρουν στην εταιρεία τους. 

Μιλήστε μας για τις μεγαλύτερες προκλήσεις ή τις πιο υπερήφανες στιγμές σας.

(Μάριος) Όπως συμβαίνει σε κάθε επιχειρηματία, η ζωή μου είναι γεμάτη από προκλήσεις, μια ζωή που έχει τα κάτω της και τα πάνω της. Αν πρέπει να επικεντρωθώ σε ένα από αυτά, τότε αυτό θα ήταν η καθοριστική αλλάγή που αντιμετώπισε η Softomotive αμέσως μετά τη χρηματοδότηση Series-A. Ξεκινήσαμε μια γρήγορη επέκταση, γεγονός που σήμαινε ότι η εταιρεία θα ήταν παρούσα σε περισσότερες χώρες από ποτέ. Έχοντας ακολουθήσει ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο μέχρι εκείνη τη στιγμή, χρειάστηκε να επιστρέψουμε στο μοντέλο που είχαμε ως startup. Αυτή η αλλαγή απαίτησε πολύ ισχυρή εσωτερική επικοινωνία, πράγμα που χρειαζόταν χρόνο, καθώς έπρεπε να προσαρμοστούμε και να εφαρμόσουμε τις αλλαγές σε ολόκληρη την εταιρεία. 

Διηγηθείτε μας μια αξέχαστη ιστορία από την εμπειρία σας ως μέλος του Δικτύου της Endeavor.

(Αργύρης) Το πρόγραμμα που παρακολούθησα στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Χάρβαρντ (The Harvard Business School) ήταν μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που είχα ποτέ μου καθώς και την πιο πολύτιμη συνεισφορά της Endeavor στην εταιρεία μας. Είχα τη χαρά και την τιμή να βρεθώ ανάμεσα σε επιχειρηματίες από όλον τον κόσμο, οι οποίοι αντιμετώπιζαν παρόμοια, ίδια ή και εντελώς διαφορετικά προβλήματα. Μαζί αναλύσαμε γνωστές είτε άγνωστες περιπτώσεις εταιρειών και συζητήσαμε για επιχειρηματίες που είχαν κληθεί να πάρουν τις ίδιες δύσκολες αποφάσεις με εμάς. Η εμπειρία ήταν συκλονιστική και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάσαμε τα επόμενα βήματά μας. 

Πώς διαφέρει το όραμά σας σήμερα από το όραμα που είχατε όταν ιδρύσατε την επιχείρηση;

Όλοι οι άνθρωποι στο χώρο των επιχειρήσεων γνωρίζουν ότι ο δρόμος για την επιτυχία δεν είναι πάντοτε ομαλός. Αντιθέτως, μπορεί να έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Το ίδιο ισχύει και με το όραμα των επιχειρηματιών, το οποίο είναι και το όραμα της εταιρείας τους. Όταν η Softomotive ξεκίνησε τη λειτουργία της, θέλαμε να φτιάξουμε μια εταιρεία, οι υπηρεσίες της οποίας δεν θα ενδιέφεραν μόνο μεμονωμένους χρήστες, αλλά θα κάλυπταν και τις ανάγκες μεγάλων εταιρειών. Η εταιρεία μεγάλωνε, απέκτησε παγκόσμια παρουσία και κατά συνέπεια έπρεπε να συναγωνιστεί παγκόσμιες εταιρείες, οπότε το όραμά μας μεγάλωνε μαζί της. Στην πραγματικότητα, αυτή η αλλαγή σήμαινε ότι έπρεπε να επιστρέψουμε στις αρχικές μας αξίες, δηλαδή να βοηθάμε τις εταιρείες να πετύχουν τους στόχους τους. Σήμερα θέλουμε να εμφυσήσουμε την ιδέα της αυτοματοποίησης σε κάθε άνθρωπο, και κατά συνέπεια να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του κάθε εργαζόμενου. Αυτό βασίζεται στην πεποίθηση ότι όταν κάποιος σταματά να εκτελεί επαναλαμβανόμενες εργασίες και επικεντρώνεται σε ό,τι του δίνει πραγματική ικανοποίηση, η καθημερινότητά του αλλάζει, και κατά συνέπεια αλλάζει το περιβάλλον αλλά και οι λειτουργίες ολόκληρης της εταιρείας. 

Ποια είναι, κατά τη γνώμη σας, τα τρία χαρακτηριστικά του ιδανικού εργαζόμενου;

Πιστεύουμε ότι ο ιδανικός εργαζόμενος θα πρέπει να είναι πρόθυμος να εξελιχθεί. Πέρα από αυτό, οι εργαζόμενοί μας θα πρέπει να διαθέτουν υπευθυνότητα και ακεραιότητα.

Η Softomotive έγινε μέλος της Endeavor το 2019.

Η Softomotive είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες σε όλο τον κόσμο που προσφέρει λύσεις ρομποτικής αυτοματοποίησης διεργασιών (Robotic Process Automation – RPA), την οποία εμπιστεύονται περισσότερες από 8.000 εταιρείες παγκοσμίως. Τόσο η επιτηρούμενη RPA όσο και η μη επιτηρούμενη RPA επιτυγχάνονται μέσω της ισχυρής τεχνολογίας RPA που περιλαμβάνει την εγκατάσταση λογισμικού που συνδέει τον διακομιστή και το desktop, το οποίο είναι γρήγορα αξιοποιήσιμο, εύκολο στη χρήση και αποτελεί την καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap