Faces of Impact | HotelBrain

Τελευταία Νέα | Hotel Brain

Από την αρχή της κρίσης, ο Πάνος Παλαιολόγος ήταν αποφασισμένος να προετοιμάσει κατάλληλα τα ξενοδοχεία του Ομίλου, να ακολουθήσει πιστά τα πρωτόκολλα υγείας και να διατηρήσει τον τιμοκατάλογο των δωματίων για την επόμενη σεζόν. Ήταν ένα είδος ευθύνης και υποχρέωσης για τη HotelBrain Group να συνεχίσει να λειτουργεί τα ξενοδοχεία του, χωρίς να αποκλείσει κανέναν προορισμό, προμηθευτή, συνεργάτη ή υπάλληλο.

Τα ξενοδοχεία με οδική πρόσβαση ήταν τα πρώτα που άνοιξαν ξανά και μέσα στον Ιούλιο θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα, μαζί με την έναρξη των διεθνών πτήσεων. Ο Ελληνικός Τουρισμός αποτελεί διαμάντι και η λέξη-κλειδί για αυτή τη σεζόν είναι η ασφάλεια, χωρίς να ξεχνάμε ποτέ την ουσία της φιλοξενίας.

Συνέντευξη | Πάνος Παλαιολόγος, Πρόεδρος & Ιδρυτής

Πείτε μας τι κάνει την εταιρεία σας μοναδική.

Η HotelBrain ιδρύθηκε το 2000 στη Σαντορίνη. Ήθελα να δημιουργήσω μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της Διαχείρισης των Ξενοδοχείων, μια υπηρεσία παντελώς άγνωστη εκείνη την εποχή. Σήμερα η HotelBrain είναι κορυφαίος όμιλος φιλοξενίας, η πιο γοργά αναπτυσσόμενη ξενοδοχειακή εταιρεία καθώς και το κορυφαίο μοντέλο διαχείρισης ξενοδοχείων «white flag» στην Ευρώπη, καθώς διαχειρίζεται περισσότερα από 200 ξενοδοχεία. Από την πρώτη μέρα της λειτουργίας μας η μοναδικότητά μας έγκειται στη θεμελιώδη αξία μας: είμαστε ολόψυχα δοσμένοι στην εργασία μας. Λατρεύουμε αυτό που κάνουμε, δεν πρόκειται απλώς για μια δουλειά. Ενδιαφερόμαστε πραγματικά για κάθε μονάδα φιλοξενίας.

Μιλήστε μας για τις μεγαλύτερες προκλήσεις ή τις πιο υπερήφανες στιγμές σας.

Το 2015 κλείσαμε μια συμφωνία με το επενδυτικό ταμείο SouthBridge Europe. Αυτή ήταν μια μεγάλη πρόκληση καθώς είχε σχέση με τα σχέδια επέκτασης και βιωσιμότητάς μας. Αισθανθήκαμε αρκετά περήφανοι όταν βραβευτήκαμε. Η HotelBrain έχει βραβευτεί από τα World Travel Awards ως η «Κορυφαία Εταιρεία Διαχείρισης Ξενοδοχείων στον Κόσμο» (2018), «στην Ευρώπη» (2015, 2017, 2018, 2019) και «στην Ελλάδα» (2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019), ενώ έχει λάβει αρκετά βραβεία και διακρίσεις από τα ελληνικά Tourism Awards και τα Greek Hospitality Awards. 

Διηγηθείτε μας μια αξέχαστη στιγμή από την εμπειρία σας ως μέλος του Δικτύου της Endeavor.

Μια στιγμή ορόσημο για εμάς που μας έδωσε το θάρρος να συνεχίσουμε ήταν το 2015, όταν η Endeavor Greece μας τίμησε με τη διάκριση «Κορυφαίος Δημιουργός Θέσεων Εργασίας». Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την ελληνική οικονομία, αλλά το γεγονός ότι η Hotelbrain δημιούργησε 3.500 νέες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της ύφεσης και αυτό αναγνωρίστηκε από την Endeavor ήταν μια αξέχαστη στιγμή για μας. 

Πώς διαφέρει το όραμά σας σήμερα από το όραμα που είχατε όταν ιδρύσατε την επιχείρηση;

Το όραμα της Hotelbrain δεν άλλαξε. Εξακολουθούμε να είμαστε προσανατολισμένοι στη δημιουργία και στη διαχείριση όμορφων ξενοδοχείων, που προσφέρουν στους πελάτες μας εμπειρίες και αναμνήσεις που θα θυμούνται για μια ζωή. Για να το πετύχουμε αυτό, προσπαθούμε  να είναι οι εργαζόμενοί μας ικανοποιημένοι, να έχουμε σταθερή οικονομική απόδοση, να στηρίζουμε τις δραστηριότητές μας στις θεμελιώδεις αξίες μας και το ήθος μας, και να παραμένουμε κοινωνικά υπεύθυνοι για όλες τις εταιρικές δραστηριότητές μας. Το μόνο στοιχείο που έχει αλλάξει είναι το μέγεθος και το επίπεδο δυσκολίας. 

Ποια είναι, κατά τη γνώμη σας, τα τρία χαρακτηριστικά του ιδανικού εργαζόμενου;

Κατάρτιση. Πάθος. Ήθος. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά. 

H HotelBrain έγινε μέλος του Δικτύου της Endeavor το 2013.

Ο όμιλος HotelBrain είναι ο κορυφαίος στον τομέα της φιλοξενίας με περιφερειακή παρουσία στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ως ευρέως αναγνωρισμένος όμιλος που παρέχει λύσεις για ξενοδοχειακά ακίνητα, η HotelBrain Group προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών σε ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, που είναι είτε θεσμικοί, είτε ιδιώτες επενδυτές, με σκοπό να τους βοηθήσει να επιτύχουν τη βελτιστοποίηση της χρήσης και την αύξηση της αξίας των ξενοδοχειακών τους μονάδων. Ο Όμιλος παρέχει μια πλήρη σειρά υπηρεσιών, από την πρακτική ανάπτυξη και τη συμβουλευτική διαχείριση ξενοδοχείων μέχρι την πλήρη διαχείριση τρίτων, αλλά και την παροχή λύσεων μίσθωσης βραχυπρόθεσμης ή μακροπρόθεσμης διάρκειας, ενώ μπορούν να ληφθούν υπόψη και επιλεγμένες επενδύσεις σε αγορές ξενοδοχείων. Διαθέτοντας σχεδόν 20 χρόνια αποδεδειγμένη εμπειρία στον ξενοδοχειακό τομέα, η οργάνωση του Ομίλου αποτελείται από ανεξάρτητες εταιρείες, καθεμία από τις οποίες επικεντρώνεται σε διαφορετικές ανάγκες, καλύπτοντας σχεδόν όλο το φάσμα. 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap