Faces of Impact | Ergon

Τελευταία Νέα | Ergon

Κατά τη διάρκεια του lockdown, η Ergon άλλαξε το μοντέλο λειτουργίας της, δίνοντας τη δυνατότητα ηλεκτρονικών αγορών, μέσω του νέου της e-shop.

Η Ergon εξυπηρετεί καθημερινά τους κατοίκους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, επιτρέποντάς τους να ψωνίζουν από το κρεοπωλείο, το παντοπωλείο, το ιχθυοπωλείο και την κάβα της σαν να βρίσκονταν εκεί. Επίσης, η εταιρεία εισήγαγε το «DIY Meal Kit», ένα πακέτο που παραδίδεται στο σπίτι κατόπιν παραγγελίας και περιέχει όλα τα απαραίτητα υλικά για την παρασκευή του γεύματος που επιθυμεί ο πελάτης.

Τέλος, το ERGON House, το πρώτο Foodie Hotel στον κόσμο, έλαβε MichelinPlate και συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στον οδηγό Michelin Guide Main Cities Europe για το 2020.

Συνέντευξη | Θωμάς Δούζης, Ιδρυτής & CEO

Πείτε μας τι κάνει την εταιρεία σας μοναδική.

Ευελιξία και προσαρμοστικότητα. Η Ergon ξεκίνησε προσφέροντας μια σειρά από χειροποίητα ελληνικά προϊόντα και εξελίχθηκε σε ένα κορυφαίο δίκτυο από περισσότερα από 20 concept stores λιανικής πώλησης και φιλοξενίας, που περιλαμβάνουν deli, εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο και την Κύπρο. 

Μιλήστε μας για τις μεγαλύτερες προκλήσεις ή τις πιο υπερήφανες στιγμές σας.

Τα εγκαίνια του πιο σημαντικού καταστήματός μας και του πρώτου foodie hotel στον κόσμο. Το ERGON HOUSE ATHENS. Το ERGON HOUSE συμπυκνώνει όλα όσα έχουμε καταφέρει ως ομάδα. Είναι ένας υπέροχος χώρος για να ανακαλύψει κανείς τα προϊόντα του παντοπωλείου μας, το ξενοδοχείο με μπαρ στο roof που έχει συγκλονιστική θέα στην Ακρόπολη. 

Διηγηθείτε μας μια αξέχαστη ιστορία από την εμπειρία σας ως μέλος του Δικτύου της Endeavor.

Μου έρχονται στο μυαλό δύο παρόμοιες αξέχαστες ιστορίες. Καθόμουν δίπλα στη Λίντα σε μια εκδήλωση στην Αθήνα και εκείνη με ρώτησε ποιον θα ήθελα να συναντήσω και να συζητήσω για την ERGON. Έπειτα από μερικά λεπτά άρχισα να ανταλλάσσω email με τον άνθρωπο που της ανέφερα!

Περιγράψτε μας τι σημαίνει για εσάς το να είστε επιχειρηματίας.

Λίγο πολύ πρόκειται για έναν τρόπο ζωής. Όλη την ημέρα, κάθε μέρα. Είναι το πάθος για δημιουργία το οποίο συνδυάζει τις προσπάθειες της ομάδας με τις δικές σου προσπάθειες.

Πώς διαφέρει το όραμά σας σήμερα από το όραμα που είχατε όταν ιδρύσατε την επιχείρηση;

Να μην φοβάμαι την αλλαγή. Να κάνω όσες αλλαγές είναι απαραίτητες προκειμένου να επιτύχω το στόχο μου.

Ποια είναι, κατά τη γνώμη σας, τα τρία χαρακτηριστικά του ιδανικού εργαζόμενου;

Δημιουργικότητα. Προσαρμοστικότητα. Καλοσύνη. 

Η Ergon έγινε μέλος του δικτύου της Endeavor το 2014.

Από το 2008 η Ergon προωθεί την ελληνική γαστρονομία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με τα 1.200 προϊόντα που έχει στο portfolio της. Τα 600 από αυτά έχουν τη δική της επωνυμία, είναι εξαιρετικής ποιότητας και προέρχονται  από 150 ανεξάρτητους Έλληνες παραγωγούς. Επιπλέον, έχει δημιουργήσει concept store, όπου τα προϊόντα της διατίθενται προς πώληση, αλλά προσφέρονται και σε ειδικά μενού τα οποία έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, αναδεικνύοντας έτσι την παράδοση της ελληνικής γαστρονομίας αλλά και τη θρεπτική αξία τους. Ο πρώτος σταθμός του στο εξωτερικό ήταν το Λονδίνο. Το concept store εγκαινιάστηκε το 2014 και έκτοτε εξυπηρετεί 4.500 πελάτες το μήνα. Στόχος της επιχείρησης είναι να αυξήσει την παρουσία της σε όλο τον κόσμο ιδρύοντας 25 ακόμα stores έως το 2018. Το 2015, εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη ένα concept store με την επωνυμία Ergon Agora, το οποίο ενσωματώνει εστιατόριο, καφετέρια, deli, κρεοπωλείο, αρτοποιείο, οπωροπωλείο, ιχθυοπωλείο και κάβα, προσφέροντας έτσι μια τεράστια ποικιλία από ελληνικά προϊόντα. 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap