Faces of Impact | Blueground

Τελευταία Νέα | Blueground

Κατά τη διάρκεια του δίμηνου lockdown στην Ελλάδα, η Blueground, η εταιρεία ενοικίασης διαμερισμάτων παρατεταμένης διαμονής, συνεργάστηκε με τους νοσηλευτές παρέχοντάς τους άμεσα ευέλικτα διαμερίσματα, τα οποία είναι επιπλωμένα, έτοιμα προς ενοικίαση και βρίσκονται κοντά σε μεγάλα νοσοκομεία και κέντρα υγειονομικής περίθαλψης.

Επιπλέον, η εταιρεία πρόσφερε 100 πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα διαμερίσματα σε εργαζόμενους και εθελοντές στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Τέλος, η Blueground διεξήγαγε μία παγκόσμια έρευνα σχετικά με το αντίκτυπο του lockdown στους ενοικιαστές της.

Συνέντευξη | Άλεξ Χατζηελευθερίου, Συνιδρυτής & CEO

Πείτε μας τι κάνει την εταιρεία σας μοναδική.

Η Blueground οραματίζεται έναν κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι θα μπορούν να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους σε όποιο σημείο κι αν επιλέξουν να ζήσουν. Σε μια εποχή όπου τα πάντα κινούνται με την ταχύτητα μερικών κλικ, η εύρεση, η ενοικίαση και η επίπλωση ενός νέου διαμερίσματος αποτελεί ακόμα μια χρονοβόρα διαδικασία. Η Blueground δημιούργησε μια πλήρως ελεγχόμενη εμπειρία που βασίζεται στην τεχνολογία και φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι νοικιάζουν διαμερίσματα σε πόλεις σε όλο τον κόσμο. Ανακαλύπτουμε χώρους σε ιδανικές τοποθεσίες και τους μετατρέπουμε σε όμορφα σχεδιασμένα και λειτουργικά επιπλωμένα σπίτια. Με το εύκολο σύστημα κρατήσεων, τα ετοιμοπαράδοτα διαμερίσματα που υποστηρίζονται από την εφαρμογή μας και την προσεκτική επιτόπια υποστήριξη που προσφέρουμε, βοηθάμε τους ανθρώπους να ξεκινούν χωρίς καθυστέρηση τη ζωή τους.

Μιλήστε μας για τις μεγαλύτερες προκλήσεις ή τις πιο υπερήφανες στιγμές σας.

Μια από τις πιο περήφανες στιγμές μου ήταν η πρώτη συνάντηση με όλους τους εργαζόμενους από τα γραφεία μας σε 4 χώρες. Παρά το γεγονός ότι ήμουν αγχωμένος, και πιθανότατα δεν ήμουν και ο καλύτερος οικοδεσπότης, εξακολουθούσα να αισθάνομαι συγκλονισμένος που είχα συγκεντρώσει όλους τους εργαζόμενους. Έχω περάσει χρόνο με καθένα από αυτούς καθώς έζησα στις πρώτες 4 αγορές επέκτασης μας. Η συγκέντρωση όλων των εργαζόμενων σε μια κλήση ήταν μια συγκλονιστική στιγμή. Συνειδητοποίησα για άλλη μια φορά ότι διαθέτουμε μια  καταπληκτική ομάδα ανθρώπων!

Διηγηθείτε μας μια αξέχαστη ιστορία από την εμπειρία σας ως μέλος του Δικτύου της Endeavor.

Η Endeavor έχει υποστήριξει πολύπλευρα την Blueground. Χάρη στο δίκτυό της έχουμε συνδεθεί με αρκετούς ειδικούς του κλάδου, με άλλους Endeavor Entrepreneurs, ενώ λάβαμε και την έμπρακτη στήριξη της Endeavor μέσω των επενδύσεων του Endeavor Catalyst. Η ιστορία όμως που θα μου μείνει αξέχαστη είναι πώς πείσαμε τον Kevin Ryan, έναν υψηλού προφίλ serial entrepreneur από τη Νέα Υόρκη, να γίνει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μας ως ένας από τους επενδυτές μας. Όλα ξεκίνησαν σε ένα fireside chat που διοργάνωσε η Endeavor στο Ντουμπάι. Εκεί συνάντησα για πρώτη φορά τον Kevin. Οι γνώσεις και οι συμβουλές του από αυτήν την πρώτη συζήτηση αποδείχτηκαν εξαιρετικά πολύτιμες. Χωρίς να χάσω καιρό άρχισα να κρατώ σημειώσεις, ενώ είχα πολλές ερωτήσεις ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της συνομιλίας. Μόλις ξεκινήσαμε την επέκτασή μας στη Νέα Υόρκη, κάναμε αρκετές συναντήσεις προσπαθώντας να πείσουμε τον Κέβιν να γίνει μέλος της Blueground (καθώς μια από τις αρχές του ήταν να μη συμμετάσχει σε νεοσύστατες startup στα πρώτα στάδια της εξέλιξής τους). Ευτυχώς, ο Κέβιν αποφάσισε να γίνει μέλος του συμβουλίου μας και η υποστήριξή του ήταν καθοριστικής σημασίας για το Blueground και για μένα προσωπικά στη συγκρότησή μου ως επιχειρηματίας. Δίχως την Endeavor, τίποτε από αυτά δεν θα ήταν δυνατό.

Περιγράψτε μας τι σημαίνει για εσάς το να είστε επιχειρηματίας.

Επιχειρηματικότητα για μένα είναι η δημιουργία μιας ομάδας που μοιράζεται κοινούς στόχους και αξίες. Καθοριστικός παράγοντας είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι άνθρωποι χαίρονται να δουλεύουν κάθε μέρα και να αφιερώνουν την ενέργεια και το χρόνο τους. Επιπλέον, συνδυάζει την παροχή της καλύτερης δυνατής λύσης σε ένα υπάρχον πρόβλημα με το γεγονός ότι οι ανθρώποι έρχονται χαρούμενοι και με θετική διάθεση στη δουλειά.

Πώς διαφέρει το όραμά σας σήμερα από το όραμα που είχατε όταν ιδρύσατε την επιχείρηση;

Δημιούργησα την Blueground για να μειώσω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κανείς όταν θέλει να νοικιάσει ένα διαμέρισμα. Πρόκειται για δυσκολίες που αντιμετώπισα από πρώτο χέρι ως επιχειρηματίας που ταξιδεύει συχνά για τις δουλειές του και ως πολίτης που ζει στο εξωτερικό. Πιστεύω ότι όταν έχει ζήσει κανείς σε διαφορετικές πόλεις, όταν έχει συναντήσει ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και έχει δραστηριοποιηθεί σε διαφορετικά εργασιακά περιβάλλοντα, μπορεί να γίνει πιο σοφός, αλλά και πιο ώριμος ως επαγγελματίας. Η Blueground κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για αυτούς τους ανθρώπους. Από την πρώτη μέρα, το όραμά μας είναι (και εξακολουθεί να είναι) να νιώθουν οι άνθρωποι σαν το σπίτι τους όπου κι αν επιλέξουν να ζήσουν. Αυτό το όραμα ισχύει και για την ομάδα της Blueground. Προσπαθούμε να νιώθουν όλοι οι εργαζόμενοί μας άνετα. Επομένως, ενθαρρύνουμε την ελεύθερη έκφραση και τους παρακινούμε να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. 

Ποια είναι, κατά τη γνώμη σας, τα τρία χαρακτηριστικά του ιδανικού εργαζόμενου;

Στην Blueground έχουμε ως κριτήριο τέσσερα χαρακτηριστικά (3+1):

Διαθέτουμε χρόνο για να κατανοήσουμε τι θέλουν οι πελάτες μας και στη συνέχεια υπερβαίνουμε τις προσδοκίες τους. Επίσης νοιαζόμαστε για τους συναδέλφους μας. Στην Blueground κάθε μέρα εργαζόμαστε για να είναι οι άνθρωποί μας ευχαριστημένοι, να έχουν επιτυχίες και να εξελίσσονται. 

Η Blueground έγινε μέλος του δικτύου της Endeavor το 2015.

Η Blueground είναι μια ελληνική εταιρεία με διεθνή παρουσία και όραμα να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται “σαν στο σπίτι τους” όπου και αν επιλέξουν να ζήσουν. Προσφέρει πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα διαμερίσματα προς ενοικίαση για ένα μήνα, ένα χρόνο ή και περισσότερο. Με σκοπό να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία ενοικίασης κατοικιών, η εταιρεία καλεί τους ενοικιαστές να φέρουν μόνο τη βαλίτσα τους, καθώς για όλα τα υπόλοιπα έχει η φροντίσει η ομάδα της Blueground. Σήμερα, μόλις έξι χρόνια από την ίδρυσή της, η Blueground βρίσκεται σε εννέα πόλεις σε τρεις ηπείρους, με περισσότερα από 3.000 διαμερίσματα και 450 εργαζόμενους. Στόχος της εταιρείας είναι να φτάσει τα 50.000 διαμερίσματα σε 50 πόλεις μέχρι το 2023.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap