Ergon

Θωμάς
Δούζης

'Eτος Επιλογής

2014

τομέας

Λιανικό Εμπόριο Τροφίμων

υπάλληλοι

75

ιστοσελίδα

https://www.ergonfoods.com/
Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τόσο στους Έλληνες όσο και στους ξένους τη θεσπέσια ελληνική γαστρονομία.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Από το 2008 η Ergon προωθεί την ελληνική γαστρονομία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με τα 1.200 προϊόντα που έχει στο portfolio της. Τα 600 από αυτά έχουν τη δική της επωνυμία, είναι εξαιρετικής ποιότητας και προέρχονται  από 150 ανεξάρτητους Έλληνες παραγωγούς. Επιπλέον, έχει δημιουργήσει concept store, όπου τα προϊόντα της διατίθενται προς πώληση, αλλά προσφέρονται και σε ειδικά μενού τα οποία έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, αναδεικνύοντας έτσι την παράδοση της ελληνικής γαστρονομίας αλλά και τη θρεπτική αξία τους. Ο πρώτος σταθμός του στο εξωτερικό ήταν το Λονδίνο. Το concept store εγκαινιάστηκε το 2014 και έκτοτε εξυπηρετεί 4.500 πελάτες το μήνα. Στόχος της επιχείρησης είναι να αυξήσει την παρουσία της σε όλο τον κόσμο ιδρύοντας 25 ακόμα store έως το 2018. Το 2015, εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη ένα concept store με την επωνυμία Ergon Agora, το οποίο ενσωματώνει εστιατόριο, καφετέρια, deli, κρεοπωλείο, αρτοποιείο, οπωροπωλείο, ιχθυοπωλείο και κάβα, προσφέροντας έτσι μια τεράστια ποικιλία από ελληνικά προϊόντα. 

Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Ο Θωμάς κληρονόμησε σε πολύ μικρή ηλικία τόσο από τον παππού όσο και από τον πατέρα του το επιχειρηματικό δαιμόνιο και τη βαθιά αγάπη τους για την ελληνική κουζίνα. Έχοντας πάθος για το καλό φαγητό αλλά δίνοντας έμφαση στο design, ο Θωμάς σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας και πήρε πτυχίο από το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στον τομέα των Οικονομικών. Μετά την αποφοίτησή του, εργάστηκε στον εταιρεία διακίνησης εμπορευμάτων του πατέρα του. Μαζί με τον αδερφό του Γιώργο, ο Θωμάς συνεργάστηκε με τους καλύτερους ντόπιους παραγωγούς για να βελτιώσει την παραγωγή και τη διαδικασία συσκευασία τους προκειμένου να καθιερώσει την Ergon.  

Copy link
Powered by Social Snap