CHB

Νικόλαος
Χριστοδούλου

'Eτος Επιλογής

2016

τομέας

Τρόφιμα & Ποτά

υπάλληλοι

299

ιστοσελίδα

https://www.chb.gr
Στόχος μας είναι να γίνει η CHB η πιο καινοτόμα εταιρεία επεξεργασίας φρούτων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο όμιλος CHB που εδρεύει στην Ελλάδα από το 1955, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα της επεξεργασίας φρούτων παγκοσμίως. Η εταιρεία λειτουργεί με κύριο στόχο την παραγωγή προϊόντων φρούτων που ανταποκρίνονται στα υψηλότερα ποιοτικά πρότυπα της παγκόσμιας βιομηχανίας τροφίμων. Η εταιρεία παράγει μια ευρεία γκάμα προϊόντων, όπως χυμοί, πουρέδες φρούτων, μείγματα και βάσεις για χυμούς, παρασκευάσματα φρούτων, κομμάτια φρούτων και κονσερβοποιημένα φρούτα. Οι εξαγωγικές δραστηριότητες του ομίλου φθάνουν το 85% της ετήσιας παραγωγής, η οποία διανέμεται σε 89 χώρες παγκοσμίως. Το 2011 ο όμιλος CHB κυκλοφόρησε στη λιανική αγορά βιταμινούχους, βιολογικούς και χυμούς ψυγείου με το brand “Οικογένεια Χριστοδούλου”.

Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Ο Νικόλαος Χριστοδούλου είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου CHB (Αφοί Ν. Χριστοδούλου Α.Ε. & ΒΙΤΟΜ ΑΒΕΕ), ενός από τους μεγαλύτερους Ομίλους Επεξεργασίας Φρούτων στην Ελλάδα. Κατά τα δύο πρώτα χρόνια της ηγεσίας του, κατάφερε να μειώσει το χρέος της εταιρείας κατά 70% και να αυξήσει τις πωλήσεις στο ίδιο περίπου ποσοστό. Το 2004 ανακοινώθηκε η απόκτηση της εταιρείας ΒΙΤΟΜ ΑΒΕΕ. Το 2015, οραματίστηκε και πραγματοποίησε μια επένδυση σε μια νέα μονάδα επεξεργασίας φρούτων και κονσερβοποίησης μέσα σε λίγους μόλις μήνες. Τα έσοδα αυξήθηκαν έξι φορές μέσα σε δώδεκα έτη, ενώ η κερδοφορία, τα νέα προϊόντα, οι νέες αγορές και η αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού έχουν επίσης πολλαπλασιαστεί. Κατέχει πτυχίο στoν Σχεδιασμό και τη Στρατηγική Καινοτομιών από το Open University του Ηνωμένου Βασιλείου, Bachelor (με Διάκριση) στη Μηχανολογία από το UMIST (Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ) και το Open University και έχει ολοκληρώσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα General Management του Harvard Business School.

Copy link
Powered by Social Snap