10 μεταρρυθμίσεις που μετατρέπουν την Ελλάδα σε τεχνολογικό hub

10 μεταρρυθμίσεις που έλαβε η κυβέρνηση για την προσέλκυση ταλέντου και επενδύσεων στην Ελλάδα, από τον Αλέξη Πατέλη

Ο χρόνος που πέρασε απέδειξε σε πολλά στελέχη παγκόσμιου επιπέδου ότι η εργασία μπορεί να συνεχιστεί και πέρα από τα εθνικά σύνορα της χώρας που διαμένουν, ενώ πλέον δίνεται πολύ μεγαλύτερη έμφαση στο να ζει κανείς σε ένα μέρος με περισσότερες επιλογές ως προς τον τρόπο ζωής. Πρόσφατα η Endeavor δημιούργησε την πλατφόρμα Work in Tech, μια πύλη που έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία σε όποιον επιθυμεί να εργαστεί σε μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες τεχνολογίας στην Ελλάδα να γίνει μέλος του ταχέως αναπτυσσόμενου οικοσυστήματος της τεχνολογίας στη χώρα μας. Συμπληρώνοντας μια απλή αίτηση, κάθε στέλεχος ελληνικής καταγωγής και όχι μόνο, που ζει στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, μπορεί τώρα να κάνει το επόμενο βήμα και να επιδιώξει μια επιτυχημένη καριέρα στην χώρα μας. 

Η πλατφόρμα WorkInTech.gr δεν είναι η μόνη πρωτοβουλία στο ελληνικό οικοσύστημα της τεχνολογίας που επιχειρεί να προσελκύσει ταλέντα και να καταπολεμήσει το φαινόμενο του brain drain. «Η δημιουργία αυτού του μητρώου που θα συγκεντρώσει διεθνή στελέχη από το χώρο της τεχνολογίας που επιθυμούν να ζήσουν στην Ελλάδα πραγματοποιείται την κατάλληλη στιγμή για τις ταχέως αναπτυσσόμενες startups της χώρας, ενώ βοηθά ικανά στελέχη τεχνολογίας, που δίνουν προτεραιότητα στον τόπο και στον τρόπο ζωής και παράλληλα επιθυμούν να συμβάλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας», αναφέρει ο κος Αλέξης Πατέλης, Επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος του Έλληνα Πρωθυπουργού κου Κυριάκου Μητσοτάκη, και επισημαίνει τα βασικά κίνητρα που προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση:

«Δεν θέλουμε να σας παρασύρουμε, θέλουμε να σας καλωσορίσουμε στην Ελλάδα. Εγώ έζησα στο εξωτερικό 18 χρόνια», αναφέρει ο κος Αλέξης Πατέλης, και επισημαίνει ότι αυτή η κυβέρνηση πιστεύει στο μυστικό όπλο που διαθέτει η χώρα, το οποίο είναι οι Έλληνες του εξωτερικού. 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap