ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ENDEAVOR GLOBAL

Η Endeavor είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην προώθηση της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης μέσω της επιλογής, καθοδήγησης και ανάπτυξης των κορυφαίων νέων επιχειρηματιών (high-impact entrepreneurs) στις αγορές όπου δραστηριοποιείται.

H Endeavor έχει γραφεία σήμερα σε 20+ χώρες παγκοσμίως.

Οι High-Impact Entrepreneurs προέρχονται από διάφορους κλάδους και χώρες. Έχουν επιχειρήσεις που φιλοδοξούν να εξελιχθούν σε τοπικούς και διεθνείς ηγέτες και να εξασφαλίσουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Η Endeavor επιλέγει επιχειρηματίες που μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπα και πηγή έμπνευσης για άλλους.

Από το 1997, 1000+ Endeavor Entrepreneurs επιλέχθηκαν παγκοσμίως και έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 500,000 θέσεις εργασίας και καταγράψει έσοδα πάνω από $8 δισ. το 2014.

Η Endeavor εξετάζει χιλιάδες επιχειρηματίες κάθε χρόνο και επιλέγει εκείνους που παρουσιάζουν πολύ υψηλές δυνατότητες ανάπτυξης. Μέσω μιας αυστηρής, πολυδιάστατης διαδικασίας (η οποία διαρκεί 3-6 μήνες), οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε μια σειρά συνεντεύξεων σε τοπικό επίπεδο πριν παρουσιαστούν σε πάνελ από το διεθνές μας επιχειρηματικό δίκτυο, στα International Selection Panels που διεξάγονται πέντε φορές ετησίως. Οι επιχειρηματίες που επιλέγονται στα διεθνή αυτά πάνελ αποτελούν παγκόσμια τους Endeavor Entrepreneurs, στους οποίους και παρέχονται οι υπηρεσίες μας.

Δεν δίνουμε έμφαση σε συγκεκριμένους κλάδους. Αναζητούμε επιχειρηματίες τόσο σε ‘παραδοσιακούς’, όπως επεξεργασία τροφίμων, γεωργία ή τουρισμός, όσο και σε ‘αναπτυσσόμενους’ κλάδους, όπως τεχνολογία, digital media, βιοτεχνολογία. Μας ενδιαφέρει κυρίως η προοπτική ανάπτυξης και φυσικά ο επιχειρηματίας.

Αναζητούμε επιχειρηματίες που έχουν ήδη ιδρύσει την επιχείρησή τους και παρουσιάζουν οικονομική δραστηριότητα η οποία μεταφράζεται σε ετήσιο κύκλο εργασιών μεταξύ €1 εκ. και 30 εκατομμυρίων. Το όριο αυτό μπορεί να είναι μικρότερο, ιδίως για εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες όμως βασίζονται σε ένα στέρεο επιχειρηματικό μοντέλο, με σημαντική προοπτική ανάπτυξης και ανθρώπους με πάθος και ενθουσιασμό που ανταποκρίνεται στη φιλοσοφία της Endeavor. Πρακτικά αναζητούμε τους μελλοντικούς επιχειρηματικούς ηγέτες στις αγορές που μας ενδιαφέρουν, τις μελλοντικές επιχειρήσεις των €300 ή 500 εκατομμυρίων που τώρα είναι σε αρχικό στάδιο. Αναζητούμε τα πρότυπα για τις νεότερες γενιές παγκοσμίως.

Οι επιλεγμένοι επιχειρηματίες λαμβάνουν υπηρεσίες ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητές τους, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας και αξιολόγησης της στρατηγικής και λειτουργίας τους. Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν: τη δημιουργία ενός advisory board από εξειδικευμένους κορυφαίους επιχειρηματίες και στελέχη σε διεθνές και τοπικό επίπεδο, προσαρμοσμένη στρατηγική τεχνογνωσία από ειδικούς του παγκόσμιου δικτύου μας, συμμετοχή σε ένα εκτενές παγκόσμιο και τοπικό δίκτυο κορυφαίων επιχειρηματιών, επαφές με επενδυτές, παροχή εξειδικευμένων ανθρωπίνων πόρων στην επιχείρηση για ορισμένο χρονικό διάστημα, αξιοποίηση της σχέσης της Endeavor με πανεπιστήμια και διεθνείς επιχειρήσεις. Η Endeavor, κατά κανόνα, δεν επενδύει η ίδια στους επιχειρηματίες αλλά τους συνδέει με την εγχώρια και διεθνή επενδυτική κοινότητα και τους προσφέρει πρακτικές συμβουλές για την ανάπτυξή τους.

Ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, η Endeavor στηρίζεται στα μέλη του ΔΣ και σε άλλους δωρητές, πρόσωπα ή οργανισμούς, μέσω συνεργασιών ή χορηγιών. Επίσης, οι Endeavor Entrepreneurs συμμετέχουν σε ένα επίσημο πρόγραμμα Ανταπόδοσης στο οποίο προσφέρουν ένα καθορισμένο ποσό ετησίως (ύψους περίπου ΕUR 7.500) για να βοηθήσουν στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των τοπικών γραφείων και του διεθνούς οργανισμού.

Αργεντινή: Mercado Libre (Marcos Galerpin & Hernan Kazah)

Online marketplace/συνεργάτης του eBay στη Λατινική Αμερική

Έτος επιλογής: 1999

Σήμερα:
· Εργαζόμενοι : 1,500

· Market cap: $3, 91 δισ.

· Εγγεγραμμένοι Χρήστες: 65,8 εκατ.

· Sites σε 12 χώρες

· Εισαγωγή στο NASDAQ το 2007 με $400εκ. IPO

Βραζιλία: Spoleto (Mario Chady & Eduardo Ourivio)

Gourmet fast-food

Έτος επιλογής: 2003

Σήμερα:
· Εργαζόμενοι: 4,384

· 250 καταστήματα στη Βραζιλία; 23 στο Μεξικό και 3 στην Ισπανία

· 6,000% αύξηση εσόδων, 3,000% αύξηση θέσεων εργασίας

ENDEAVOR GREECE

Η Endeavor ξεκίνησε τη λειτουργία της επίσημα στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο του 2012, με στόχο τον εντοπισμό και τη στήριξη των κορυφαίων επιχειρηματιών της χώρας συμβάλλοντας στην αναδιάταξη της ελληνικής οικονομίας και την καθιέρωση μιας νέας εποχής ελπίδας, αισιοδοξίας και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης. Αναζητούμε τους μελλοντικούς επιχειρηματικούς ηγέτες και πρότυπα της Ελλάδας σε όλους τους κλάδους.

Μετά από πολλά χρόνια ύφεσης και λιτότητας στην Ελλάδα, έχει φτάσει η στιγμή για να στραφούμε στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η κρίση έχει αναδείξει νέους επιχειρηματίες και επιχειρηματικές ευκαιρίες που χρειάζονται στήριξη. H Endeavor μπορεί να ενισχύσει το υπάρχον «κύμα επιχειρηματικότητας». Επιλέγοντας τους καλύτερους επιχειρηματίες και στηρίζοντας την ανάπτυξή τους, η Endeavor θα συμβάλλει στη δημιουργία ευκαιριών και θα δώσει ώθηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα που είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των υψηλών ποσοστών ανεργίας. Θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης, φέρνοντας ελπίδα και αισιοδοξία στην κοινωνία που βρίσκεται σήμερα υπό μεγάλη πίεση.

Η Endeavor Greece ιδρύθηκε από τη Mareva Grabowski και υποστηρίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από κορυφαίους εκπροσώπους της εγχώριας επιχειρηματικής κοινότητας. Συγκεκριμένα, Πρόεδρος του ΔΣ είναι ο Μιχάλης Δ. Χανδρής, Πρόεδρος του Chandris Group και Αντιπρόεδρος η Mareva Grabowski. Μέλη του ΔΣ αποτελούν οι: Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων σύμβουλος της Chipita Α.Ε., Δρ. Ιωάννης Κούστας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της DANAOS CORPORATION, Θοδωρής Κυριακού, Group CEO του Ομίλου Antenna, Iωάννα Παπαδοπούλου, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ε.Ι. Παπαδοπούλος Α.Ε., Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ Α.Ε., Κωστάντζα Σμπώκου Κωνσταντακοπούλου, Αρχιτέκτων στην Τ.Ε.ΜΕΣ. Α.Ε., Γιάννης Στασινόπουλος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ Α.Ε., Μελίνα Τραυλού, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises S.A., Μαρίλυ Φραγκίστα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Franco Compania Naviera Α.Ε. καθώς και η Εθνική Τράπεζα μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της. Επιπλέον, δημιουργήσαμε ένα Advisory Board, με έμφαση στις θεσμικές προτάσεις με στόχο ένα ευνοϊκότερο νομικό πλαίσιο για επιχειρηματίες. Του Advisory Board ηγείται ο Καθηγητής Χρήστος Διαμαντόπουλος.

Η Endeavor Greece αξιοποιεί ένα δίκτυο 3,000 επιχειρηματών και ειδικών από τη διεθνή επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα που προσφέρουν εθελοντικά το χρόνο τους για στους επιλεγμένους επιχειρηματίες ως mentors. Εκτός από τους mentors και τα μέλη του ΔΣ συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία επιλογής καθώς και την παροχή συμβουλών στους επιχειρηματίες μετά την επιλογή τους. Τέλος, έχουμε χτίσει τοπικές συνεργασίες με πολυεθνικές εταιρείες που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στους επιχειρηματίες σε θέματα στρατηγικής, τεχνολογίας, marketing και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Στόχος μας είναι να έχουμε περίπου 6-8 ελληνικές επιχειρήσεις υποψήφιες σε International Selection Panels κάθε χρόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Άννα Ζηλάκου, Communications and Partnerships Manager, Endeavor Greece, anna.zilakou@endeavor.org, 6978870661 ή στείλτε email στη διεύθυνση contactgr@endeavor.org και ακολουθήστε μας στο Twitter: @endeavorgr και το Facebook: https://www.facebook.com/endeavorgreece