Entrepreneurs
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Όραμα

Να προσφέρει υγιεινά και υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα στους καταναλωτές παγκοσμίως..

Χρήστος Παπαδημητρίου

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χ.Κ. ΑΒΕΤ

ΕΤΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

2014

ΚΛΑΔΟΣ

Τρόφιμα

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

53

ΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

H ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χ.Κ. ΑΒΕΤ ιδρύθηκε το 1939 από τον παππού του Χρήστου παράγοντας και εξάγοντας σταφίδα και σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων στη Νότια Ελλάδα. Με μια σειρά ποιοτικών και καινοτόμων μεσογειακών προϊόντων, έχει καταφέρει να διακριθεί στην Ελλάδα και διεθνώς σε 28 χώρες. Σήμερα, δίνει έμφαση στο 100% φυσικό βαλσαμικό ξύδι που παράγεται αποκλειστικά από ελληνική σταφίδα καθώς και τη νέα γενιά καινοτόμων μεσογειακών προϊόντων με βάση το ξύδι.

Ο Χρήστος είναι η τρίτη γενιά της οικογενείας και έχει ζήσει τις αλλαγές στην αγορά σταφίδας και την απόφαση του πατέρα του να στραφεί στην παραγωγή  βαλσαμικού ξυδιού το 1998. Μετά τις σπουδές του σε business και marketing στο Πανεπιστήμιο Πειραιά,  εντάχθηκε στην εταιρεία το 2004. Εκείνη τη χρονική στιγμή, η παραγωγή εξακολουθούσε να είναι προσανατολισμένη στις σταφίδες με δύο μόνο προϊόντα βαλσαμικού ξυδιού σε ελληνικά supermarkets. Ο Χρήστος εκσυγχρόνισε την εταιρική ταυτότητα και ξεκίνησε να χτίζει τη γκάμα προϊόντων της με νέες γεύσεις βαλσαμικού ξυδιού και μουστάρδας. Το 2009, έχοντας αποδείξει την αξία του για την εταιρεία, έγινε CEO. Στο διάστημα που εργάζεται στην εταιρεία, το ποσοστό της στην αγορά ελληνικού βαλσαμικού ξυδιού αυξήθηκε από 10% σε 40%, και επέκτεινε τις δραστηριότητες της από 14 σε 28 χώρες.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νεα!