Entrepreneurs
Photo 1 - Thomas Douzis
Όραμα

Να ξανασυστήσουν τη μοναδική ελληνική γαστρονομία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Θωμάς Δούζης

Ergon

ΕΤΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

2014

ΚΛΑΔΟΣ

Τρόφιμα

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

20

ΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Η Ergon από το 2008 αξιοποιεί ένα δίκτυο με περισσότερους από 150 ανεξάρτητους, τοπικούς παραγωγούς που δημιουργούν 1.200 προϊόντα συνολικά και 600 με το σήμα Ergon με στόχο να προωθήσει σε Ελλάδα και εξωτερικό την μοναδική ελληνική γαστρονομία. Η Ergon έχει δημιουργήσει και μια αλυσίδα εστιατορίων υψηλής ποιότητας και λογικού κόστους σε συνδυασμό με παντοπωλεία. Το μενού δημιουργήθηκε από το Δημήτρη Σκαρμούτσο με στόχο να αξιοποήσει τα προϊόντα Ergon σε αυθεντικές συνταγές με σύγχρονη ματιά.

Από νεαρή ηλικία, ο παππούς και ο πατέρας του Θωμά του καλλιέργησαν επιχειρηματικό πνεύμα και αγάπη για την ελληνική κουζίνα. Ο παππούς ήταν ιδιοκτήτης παραδοσιακού παντοπωλείου και ο πατέρας του είχε ιδρύσει μια εταιρεία διανομής τροφίμων. Με πάθος για το φαγητό και άποψη για το design, ο Θωμάς φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και κατέκτησε πτυχίο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Μετά τις σπουδές του, εντάχθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση. Όσο εργαζόταν εκεί, συνάντησε παραγωγούς από όλη την Ελλάδα και συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε μια μάρκα που να προσφέρει εγγυημένης ποιότητας ελληνικά προϊόντα. Μαζί με τον αδερφό του ξεκίνησαν συνεργασία με τους καλύτερους τοπικούς παραγωγούς και βελτίωσαν την παραγωγή αλλά και τη συσκευασία των παραγόμενων προϊόντων για να καταλήξουν στην ίδρυση της Ergon.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νεα!