Entrepreneurs
Picture1
Όραμα

Να κατακτήσει την αγορά των συσκευασμένων ψαρικών παγκοσμίως.

Γιάννα Τζίκα

ΚΟΝΒΑ

ΕΤΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

2017

ΚΛΑΔΟΣ

Τρόφιμα

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

195

ΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Η KONBA αποτελεί μια από τις πιο μοντέρνες και προηγμένες βιομηχανίες επεξεργασίας ψαρικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση με 90 χρόνια οικογενειακής επιχειρηματικής δράσης. Η μακρόχρονη ιστορία της χαρακτηρίζεται από μια σειρά επενδύσεων σε επίπεδο υποδομής και τεχνολογικού εξοπλισμού. Η πρώτη ρομποτική γραμμή παραγωγής σαρδέλας, η μηχανοποιημένη γραμμή παραγωγής τονοσαλάτας, καλαμαριών και χταποδιών με πολυζυγιστικό μηχάνημα, η μεγάλη ευελιξία στην πακετοποίηση των τελικών προϊόντων, συνιστούν μερικά μόνο από τα παραδείγματα που αποδεικνύουν έμπρακτα τη δέσμευσή της εταιρείας στην εξέλιξη και την καινοτομία. Η εταιρεία απορροφά το 40% της ετήσιας ελληνικής αλιείας σε σαρδέλα και γαύρο και τα προϊόντα TRATA και FLOKOS, εξάγονται εδώ και δεκαετίες σε περισσότερες από 20 χώρες, ενώ σημαντική είναι η ανάπτυξη συνεργασιών για παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.

Η Γιάννα, που είναι σήμερα CEO της KONBA, ανήκει στην τρίτη γενιά της επιχείρησης και από μικρή παρακολουθούσε την πορεία της. Σπούδασε  Marketing  στο  University  of  Sheffield  στην Αγγλία και στη συνέχεια εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας το 2003, στην οποία απέκτησε εμπειρία σε όλα τα τμήματα για 12 χρόνια.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νεα!