ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
veremis

Μάρκος Βερέμης

Συνιδρυτής και Πρόεδρος της Upstream, Εταίρος στην BigPi Venture Capital

Ο Μάρκος γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1973. Κατέχει πτυχίο BA από το Πανεπιστήμιο του Warwick και MPhil από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ο Μάρκος ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1996, ως σύμβουλος στρατηγικών μάρκετινγκ στους ομίλους Omnicom, WPP και IPG αναπτύσσοντας την διεθνή στρατηγική επικοινωνίας μαρκών όπως οι Nestlé, Smithkline Beecham, Johnson & Johnson, και Sony Electronics.

Το 2002, επέστρεψε στην Ελλάδα και, μαζί με τον Αλέξιο Βρατσκίδη, συνίδρυσε την εταιρεία Upstream. Έκτοτε, η Upstream έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω κινητών συσκευών (m-commerce) παγκοσμίως με παρουσία σε πάνω από 45 χώρες. Ο Μάρκος διετέλεσε CEO της Upstream έως τον Ιούνιο του 2017, και σήμερα είναι Πρόεδρός της, καθώς και εταίρος στην BigPi Venture Capital. Ο Μάρκος είναι ενεργός επενδυτής και μέλος του Δ.Σ. εταιριών τεχνολογίας όπως οι Persado, Workable, Intellibox, Procureship και Hellas Direct.

Ταυτόχρονα, ο Μάρκος συμμετέχει στο Δ.Σ. του ΙΟΒΕ και της διαΝΕΟσις. Επίσης, είναι μέλος των επιτροπών νέων επιχειρήσεων (start-up) και εξαγωγών του ΣΕΒ. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος, και μέντορας στο Openfund, ενώ έχει διακριθεί με το Βραβείο της EY Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2013.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νεα!