ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Η Endeavor κάθε χρόνο αξιολογεί χιλιάδες επιχειρηματίες και επιλέγει αυτούς με τις μεγαλύτερες δυνατότητες μέσω μιας απαιτητικής διαδικασίας επιλογής με πολλά στάδια διάρκειας 3-6 μηνών, που περιλαμβάνει αξιολόγηση από τοπικούς και διεθνείς  mentors.

ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

 1. ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ENDEAVOR
 2. ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ENDEAVOR
 3. ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΣΩ WEBSITE

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

 1. ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
  Η ομάδα της Endeavor διεξάγει συνέντευξη διάρκειας μίας ώρας για να αξιολογήσει την υποψηφιότητα.
 2. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
  Κορυφαίοι επιχειρηματίες από το δίκτυο διεξάγουν σειρά συνεντεύξεων για την επιχειρηματική στρατηγική, καινοτομία, δυνατότηταvανάπτυξης και προσωπικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων.
 3. ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΝΕΛ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
  Μέλη του ελληνικού  διοικητικού συμβουλίου επιλέγουν τους υποψήφιους για το διεθνές πάνελ επιλογής.
 4. ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΛ ΕΠΙΛΟΓΗΣ (5-6 ΕΤΗΣΙΩΣ)
  Κορυφαίοι επιχειρηματίες από το διεθνές δίκτυο διαμορφώνουν το panel που αξιολογεί τους υποψηφίους και επιλέγει τους νέους Endeavor Entrepreneurs.

 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Επιχειρηματίας

 1. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
  Ενέργεια, πάθος, όραμα και επιμονή για την ανάπτυξη μιας επιτυχημένης επιχείρησης.
 2. ΠΡΟΦΙΛ ΠΡΟΤΥΠΟΥ
  Δυναμική προσωπική παρουσία, ηγετικές ικανότητες και “ιστορία” που εμπνέει άλλους στις αγορές, τις κοινότητες, τις χώρες τους αλλά και παγκοσμίως. Δέσμευση για ανταλλαγή γνώσης.
 3. ΑΞΙΕΣ
  Εμπνέει εμπιστοσύνη και διαθέτει αναμφισβήτητη ακεραιότητα και σεβασμό στο νόμο και δεσμεύεται για ανταπόδοση στην κοινωνία.
 4. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
  Δυνατότητες ανάπτυξης και στοιχεία που υποδεικνύουν προοπτική ουσιαστικής οικονομικής και μετοχικής αξίας και εξασφάλισης σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας υψηλής αξίας.
 5. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
  Καινοτομία που μπορεί να διαμορφώσει τον κλάδο σε τοπικό ή διεθνές επίπεδο.
 6. ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ENDEAVOR
  Ενδιαφέρον για τη στήριξη και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες της Endeavor καθώς και επιθυμία να συμβάλει στην προσπάθεια της Endeavor.

Επιχείρηση

 1. ΚΛΑΔΟΣ
  Δεν δίνουμε έμφαση σε συγκεκριμένους κλάδους. Αναζητούμε επιχειρηματίες τόσο σε ‘παραδοσιακούς’, όπως επεξεργασία τροφίμων, γεωργία ή τουρισμός, όσο και σε ‘αναπτυσσόμενους’ κλάδους, όπως τεχνολογία, digital media, βιοτεχνολογία/νανοτεχνολογία.
 2. ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
  Αναζητούμε επιχειρηματίες που έχουν ήδη ιδρύσει την επιχείρησή τους και παρουσιάζουν οικονομική δραστηριότητα η οποία μεταφράζεται σε ετήσιο κύκλο εργασιών μεταξύ €500.000 και €30 εκατομμυρίων.
 3. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ
  Αναζητούμε καινοτόμες επιχειρήσεις που βασίζονται σε ένα στέρεο επιχειρηματικό μοντέλο, με σημαντική προοπτική ανάπτυξης

Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νεα!